Vad sägs om den långsiktiga toxiciteten hos e-cigaretter ?

Tyvärr bedömer dessa studier inte de negativa effekterna av långvarig e-cigarettanvändning. Faktum är att om det i teorin är en tillfällig hjälp mot total tillbakadragande, verkar se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se många människor ha valt att använda den permanent, som en källa till nikotin. Studier pågår i ämnet.
Hur är det med olyckorna rapporterade med e-cigaretter som ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig?

Den stora majoriteten beror på inandning av vitamin E-acetat.

Under sommaren 2019 varnade amerikanska hälsovårdsmyndigheter om fall av lunginflammation, ibland dödlig, hos e-cigarettanvändare (805 fall, inklusive 12 dödsfall). Efter undersökning inträffade cirka 80% av dessa olyckor hos personer som använde sin e-cigarett till vape vätskor som innehåller THC, en av de aktiva ingredienserna i cannabis. I synnerhet inträffade dessa lunginflammation ofta när användare använde vätskor (säljs under manteln eller kokad ” hem “) innehållande vitamin E-acetat.

Efter dessa rapporter har Indien och USA: s delstater Michigan, Massachusetts och New York beslutat att förbjuda försäljning av e-cigarettvätskor. När det gäller Indien anser experter att det handlar mer om att skydda den indiska tobaksindustrin än att förebygga olyckor, eftersom e-cigaretten relativt lite används i detta land. Staden San Francisco har också förbjudit försäljning av e-cigaretter, men för att förhindra nikotinberoende bland tonåringar.

Den 23 September 2019 gjorde direktören för Anses (Agence nationale de sécurité sanitaire de l ‘alimentation, de l’ environnement et du travail) lugnande kommentarer om e-cigaretten genom att ange att ” vätskor som marknadsförs i Frankrike inte har något att göra med de som marknadsförs i andra delar av världen. E-Vitamin eller cannabisprodukter är strängt förbjudna i Europa. ( … ) Klart i Frankrike, för produkter som är godkända, finns det inget hälsoproblem. Dessutom sade han att vätskor som marknadsförs i USA kan innehålla upp till tre gånger mer nikotin än i Frankrike.

I december 2019 bekräftade en artikel som publicerades i New England Journal of Medicine närvaron av E-vitamin acetat i lungorna av 94% av de studerade fallen, vilket verkar bekräfta hypotesen om inhalerad e-vitamintoxicitet på lungorna.

Dessutom har en amerikansk studie detekterat, i ångan av speciella elektroniska cigaretter från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec (med en mycket stor tank och hög elektrisk kraft, vars förbränningstemperatur kan nå 300°C), spår av tungmetaller (nickel, krom, bly, till exempel), särskilt vid de högsta temperaturerna. Frågan uppstår om den långsiktiga säkerheten hos dessa stora vapers, som främjas av tillverkare under batteriets varaktighet och tankens storlek.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.